Bedrijf

In 1963 begon vader Wim van Kampen met een autorijschool en vrij snel daarna met het taxibedrijf. Een rijles kostte toentertijd 7.5 gulden. Op gegeven moment kreeg hij de vraag of hij taxi kon rijden. Voor 4 gulden bracht hij mensen weg binnen Schijndel. Hij kreeg steeds meer vraag voor taxivervoer en het wagenpark werd al snel uitgebreid met een auto en een scooter. De eerste auto was een Simca. Later kwam er nog een Opel en een Mercedes bij voor trouwvervoer.

Na 25 jaar is Jan van Kampen in de zaak gekomen. Toen Jan 12 jaar was nam hij al de telefoon op en maakte de taxi’s schoon. Zijn eerste taxirit was toen hij 17 was, toendertijd nog op een brommer. Zus Yvonne heeft zich ook bij het bedrijf gevoegd waardoor het altijd een echt familiebedrijf is gebleven.

Langzaam aan werd het taxivervoer uitgebreid met de kroegen in Schijndel en omgeving. Deze straattaxi werd goed gebruikt door alle inwoners van Schijndel. Naar verloop van tijd kwam daar het schoolvervoer, rolstoelvervoer en zittend ziekenvervoer bij. Zo is Taxi van Kampen in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een wagenpark met 16 voertuigen en 37 chauffeurs. Deze groei is mogelijk gemaakt door altijd het persoonlijke contact met de klant te behouden, iets wat bij Taxibedrijf van Kampen een kernvoorwaarde is.

Taxi van Kampen Schijndel
Taxi van Kampen Schijndel